Op 22 Oktober 2009 opent in Kunstpodium T onze eerste expositie!
Met de expositie 'Foto Universalis' onderzoekt Föhn de rol en betekenis van onze familiefotografie en daarmee het familiealbum in Nederland. Het gaat om de kleine en grote fotomomenten uit onze familiealbums; je verjaardag met taart en één enkel kaarsje; jij op de dag dat jij je eerste fiets kreeg; of jij op je diploma-uitreiking, die zijn gebruikt als inspiratiebron voor ons nieuwe werk.
In de expositie is individueel werk te zien evenals een gezamenlijk fotowerk wat ter plekke gemaakt wordt van elkaars jeugdfoto's. Het individuele werk van elke fotograaf reageert met name op de universele, maar als uniek ervaren, fotomomenten in ons leven. Waar de ene fotograaf het gevoel van individualisme onderuit haalt, vult de andere fotograaf herkenbare momenten en ervaringen in, die niet zichtbaar zijn in onze familiealbums.
Deelnemende Föhn-fotografen zijn: Bob Verbruggen, Anjés Gesink, Erik Klein Wolterink, Claudia den boer, Ria Kock, Jan van Wessel, Mariska van Zutven en Lisa Jacobs.
'Foto Universalis' is te zien bij kunstpodium T, noordstraat 105 in Tilburg, vanaf 23 oktober tot en met 1 November 2009. Openingstijden Kunstpodium T: woensdag t/m zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 uur tot 21.00 uur.
Voor meer informatie: http://www.kunstpodium-t.nl/ of; lees meer over de fotografen en hun werk via onze link 'exposities'!