Föhn publiceert 'HOMMAGE', een ode aan de schouwburg!
In "Hommage, 6 fotografen geïnspireerd door Schouwburg Tilburg", vindt u het werk van zes fotografen, zes maal een eigen(gereide) beeldentaal, zes maal een ode aan de schouwburg en aan zijn kunstenaars.

Een aantal maanden geleden nodigde de Tilburgse schouwburg en KunstpodiumT ons uit te verbeelden wat ons opvalt, verrast, verwondert en inspireert aan de schouwburg in Tilburg. 6 van ons, namelijk: Anjès Gesink, Claudia den Boer, Erik Klein Wolterink, Lisa Jacobs, Mariska van Zutven én Ria Kock maakten van het resultaat een speciale foto-expositie wat tot medio april te bezichtigen is in de foyer van de concertzaal.

Vanwege alle feestelijkheden rondom de schouwburg is het werk uit de expositie gebundeld in een prachtig vormgegeven publicatie met daarin fotografie van ruimtes, monumentale vormen, mensen, passie en de factor tijd. Het boek geeft daarmee een kijkje achter de schermen van de schouwburg zoals het nu in Tilburg bestaat.
De publicatie Hommage bestaat uit 48 full colour pagina's en is gevuld met verrassende fotografie over het Theater.

Via voorinschrijving is het boek te koop vanaf 16 maart voor 12,50 inclusief verzendkosten.Vanaf maandag 4 april a.s. verschijnt het boek in de regionale boekhandels en krijgt de publicatie de verkoopprijs van € 14,99.
Enkele technische gegevens over de publicatie: afmeting 30x24cm,
oplage 500 stuks, Uitgeverij Pix4Prof, ISBN: 978-94-6032-015-6.

Je kunt dit eerste bijzondere boek van Föhn, met teksten van Stadsdichter Cees van
Raak en Erik Klein Wolterink en vormgegeven door Studio Boink heel eenvoudig
ontvangen: Maak vóór 29 maart 2011 €12,50 over op rekeningnummer 75.54.95.586
t.n.v. M.G.C. Deijkers o.v.v. Föhn en je adres, zodat we je het boekje kunnen toesturen.

In de publicatie vind u:
Een voorwoord geschreven door Stadsdichter Cees van Raak en het werk van de 6 fotografen. Anjes Gesink; zij laat de opperste concentratie zien van verschillende dansers die optraden in de schouwburg, van de opwarming tot de ontlading na de voorstelling. Claudia den Boer; is gefascineerd door het grote, lege podium van de schouwburg zonder zijn theatrale aankleding. Elk detail is puur en naakt gefotografeerd. Erik Klein Wolterink; hij wekte het terrein van 1958 waarop de schouwburg werd gebouwd, weer tot leven. Hij vermengt heden en verleden. Lisa Jacobs; In haar foto’s krijgen alledaagse zaken in de schouwburg hun eigen podium, we zien hoe zelfs een opslagruimte iets theatraals krijgt. Ria Kock legt de bijzondere sfeer van het interieur vast.De trappen in het gebouw spelen in haar verhaal de hoofdrol. Mariska van Zutven portretteerde Jan Starink en Tonny Geelen, twee mensen die de inspirerende kracht van de nieuwe schouwburg, 50 jaar geleden, van dichtbij hebben ervaren.

Het eerste boek wordt (waarschijnlijk) zaterdagmiddag 2 april uitgereikt in de schouwburg waar ook het werk hangt. We hopen u graag te ontvangen bij op deze specciale dag voor ons fotografencollectief. Meer info volgt over de activiteiten rondom de presentatie.